37 millió forintból újult meg a tiszafüredi szakközépiskola tanműhelye

TISZAFÜRED | 2018. október 5-én adták át ünnepélyes keretek között a Karcagi SzC Hámori András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája felújított szakács és pincér tanműhelyeit Tiszafüreden. A megjelenteket Pardi Sándor főigazgató és Kovács Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte.

Pardi Sándor felidézte milyen körülményekkel vette át a Szakképzési Centrum 2015-ben az iskola fenntartását és örömét fejezte ki abban, hogy az eltelt idő alatt fejlődésnek indult a tiszafüredi intézmény. Egyúttal bejelentette, hogy a XXI. századnak megfelelő most felújított tanműhelyek mellett idén továbbiak felújítása is megkezdődik.

Kovács Sándor az ország gazdagodásának egyik alapjának nevezte a szakképzést és a szakma tanulásának a fontosságát hangsúlyozta. Mint fogalmazott:

“A jó szakmunkások nélkül az élet nem működik.”

A Szakképzési Centrum saját forrásból finanszírozta a tanműhely felújítását. Összesen 37 millió forintból történt meg a nyílászárók cseréje, tetőcsere, külső hőszigetelés és burkolat felújítás. A tanműhely létrehozása hozzájárul a város és a Tisza-tó turisztikai fejlődésének igényeihez, hiszen a turisták és a vendéglátóhelyek folyamatos növekedése miatt megnőtt az igény a szakképzett szakácsok és pincérek iránt is.

forrás: alfoldhir.hu –