„A jó szakma felér egy diplomával”

„A jó szakma felér egy diplomával”A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ban is megrendezte a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére „XI. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2018. április 23-25-e között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában került sor. Az esemény második napjára látogattak el telekis tanulóink, 17 fő képviselte iskolánkat, 9-13. évfolyamosok vegyesen, Szűcs Imre tanár úr kíséretében.

A döntőn szakmánként 5-7 tanuló méretteti meg magát, kifejezetten gyakorlati jellegű feladatok során. Miközben egy kordonnal elkerített helyen készítenek süteményeket, terítenek, sminkelnek, fúrnak-faragnak, burkolnak, programoznak, ácsolnak az ifjú leendő szakemberek, hatalmas tömeg követi figyelemmel minden mozdulatukat, természetesen a zsűrivel egyetemben. A versenyen különböző alapanyaggyártók is bemutatkoznak. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az egyes ágazatok munkafolyamataiba.

A tanulmányi kirándulás elsődleges célja az volt, hogy diákjaink motiváltak legyenek, kedvet kapjanak egyrészt ahhoz, hogy a későbbiek során részt vegyenek hasonló eseményeken, másrészt saját szakterületükkel még jobban megismerkedjenek.

A kamara „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében rendezi meg évente ezt az eseményt. Reméljük, jövőre is lehetőségünk lesz rá, hogy az odaérkező több száz busz egyikéről a mi diákjaink szálljanak le, s valóban úgy érezzék hazafelé tartva, hogy jó szakot választottak, amikor beiratkoztak a Telekibe.

T.A.