logo-erasmus-plus

ERASMUS+ program

(tanulmányutak – szakképzési szakértők, munkatársak, oktatók)Mobilitás 2019

A KSZC Ványai Ambrus Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának szakmai pedagógusai 2019 januárjában Erasmus+ mobilitási programon vettek részt.

A program célja új, németországi partnerintézménnyel történő kapcsolatfelvétel és a cserediák program kiépítése, illetve a Ford karrier program keretein belül a kölni Ford gyár meglátogatása volt.

A Berufskolleg Dieringhausen Szakképző Iskola Erasmus + projekt koordinátora bemutatta az iskola képzési palettáját, betekintést nyerhettek tanáraink az ott folyó szakmai gyakorlati képzésbe, valamint külső gyakorlati helyet is meglátogattak.

Kollégáink a BPW-Bergische Achsen KG. nevű vállalathoz látogathattak el. A gyakorlati hely és az ott folyó gyakorlati tevékenység megismerésére Gummi Berger cégnél került sor.

A BPW vállalat magyarországi leányvállalata a BPW Hungária Kft. világszerte elismert, kiváló minőségű vontatott jármű-futóműveket és felfüggesztési rendszereket, valamint agrár-gépipari termékeket gyárt, emellett az agrártermékek tervezése és fejlesztése is a szombathelyi szakemberek munkáját dicséri.

Az új partneriskolánk küldöttségét már ebben az évben, szeptemberben várjuk, továbbá a diákcsere program keretein belül a tanulók gyakorlatának szervezése is megvalósulhat. Az új partnerünk jóvoltából iskolánk diákjai már 2019 júniusában megkezdhetik gyakorlatukat a németországi partnerünk gyakorlati helyein.Pályázat címe: „Folyamatos partnerség és együttműködés 22éve az EU iskolarendszerű szakképző intézményei között 2018/2019.”

 Az Erasmus + program az európai oktatás, képzés, ifjúságpolitika és sport támogatására irányuló uniós program, amely lehetőséget biztosít arra az európai polgároknak, hogy tanulmányokat folytassanak, képzésben vegyenek részt, tapasztalatot szerezzenek, és önkéntes munkát végezzenek külföldön.

Az Erasmus + programhoz a KSZC Ványai Ambrus Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 22 évvel ezelőtt csatlakozott. Az iskola első partnere a franciaországi Lycee Louis Davier volt, Joignyban.

Intézményünk 2018-tól új partnerekkel kívánja bővíteni kapcsolatait. Idén szeptemberben került sor a kapcsolatfelvételre a németországi Berufsbildene Schulen Brinkstrasse iskolával Osnabrückben, akik  már 2019-ben várják az első 7 fős hegesztő diákokból álló csoportot, ők a Präzi Fördertechnik GmbH-nál Bohmtében fogják gyakorlatukat teljesíteni.

Szervezés alatt van továbbá a közlekedés gépész ágazaton tanuló diákjaink gyakorlati képzése is.

KépgalériaPROJEKTSZÁM: 2016-1-HU01-KA102-022767

Projekt cím: „Szolnok megyei Centrumok együttműködése a piacképes szakképzésért.”

  1. október. 02. (vasárnap) – 08. (szombat)

A mobilitási projekt célja a szakmai alap– és továbbképzés európai jellegének erősítése, valamint az elméleti és gyakorlati szakmai tudás és a szaknyelvi készségek fejlesztésének elősegítése. E pályázattípus többek között lehetővé tette a szakképzés különböző szereplői számára,a 3 Szolnok megyei Szakképzési Centrumból és 19 Tagintézményből, hogy 5 napos szakmai tovább képzésen vegyenek részt Franciaországban.

Szöveges beszámoló

Képes beszámoló

ERASMUS+ 2016. 10. 02. - 10. 08.
« 1 A 28 »