logo-erasmus-plus

ERASMUS+ program

(tanulmányutak – szakképzési szakértők, munkatársak, oktatók)Pályázat címe: „Folyamatos partnerség és együttműködés 22éve az EU iskolarendszerű szakképző intézményei között 2018/2019.”

 Az Erasmus + program az európai oktatás, képzés, ifjúságpolitika és sport támogatására irányuló uniós program, amely lehetőséget biztosít arra az európai polgároknak, hogy tanulmányokat folytassanak, képzésben vegyenek részt, tapasztalatot szerezzenek, és önkéntes munkát végezzenek külföldön.

Az Erasmus + programhoz a KSZC Ványai Ambrus Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 22 évvel ezelőtt csatlakozott. Az iskola első partnere a franciaországi Lycee Louis Davier volt, Joignyban.

Intézményünk 2018-tól új partnerekkel kívánja bővíteni kapcsolatait. Idén szeptemberben került sor a kapcsolatfelvételre a németországi Berufsbildene Schulen Brinkstrasse iskolával Osnabrückben, akik  már 2019-ben várják az első 7 fős hegesztő diákokból álló csoportot, ők a Präzi Fördertechnik GmbH-nál Bohmtében fogják gyakorlatukat teljesíteni.

Szervezés alatt van továbbá a közlekedés gépész ágazaton tanuló diákjaink gyakorlati képzése is.

KépgalériaPROJEKTSZÁM: 2016-1-HU01-KA102-022767

Projekt cím: „Szolnok megyei Centrumok együttműködése a piacképes szakképzésért.”

  1. október. 02. (vasárnap) – 08. (szombat)

A mobilitási projekt célja a szakmai alap– és továbbképzés európai jellegének erősítése, valamint az elméleti és gyakorlati szakmai tudás és a szaknyelvi készségek fejlesztésének elősegítése. E pályázattípus többek között lehetővé tette a szakképzés különböző szereplői számára,a 3 Szolnok megyei Szakképzési Centrumból és 19 Tagintézményből, hogy 5 napos szakmai tovább képzésen vegyenek részt Franciaországban.

Szöveges beszámoló

Képes beszámoló

ERASMUS+ 2016. 10. 02. - 10. 08.
« 1 A 28 »