Euroskillsen jártak a Teleki tanulói

Euroskillsen jártak a Teleki tanulóiEuroskills nemzetközi szakmai versenyre látogattak a szakgimnáziumban tanuló 9-14 évfolyamos telekis diákok szeptember utolsó hetében. A fiatal szakemberek Európa-bajnokságát ebben az évben Budapesten rendezték meg. A szakmai esemény elsősorban az általános és középiskolás korosztályt szólította meg, az egyes szakmák különböző ágazatának látványos bemutatójával, valamint a legfrissebb európai fejlesztések megismertetésével.

A Teleki 45 tanulója nyerhetett mélyebb betekintést az információs és kommunikációs technológiák, gyártási és mérnöki feladatok, építőipar, szállítás és logisztika, szociális és személyi szolgáltatások, valamint kreatív művészetek és divat szakmacsoportokba.  A pályaválasztás előtt álló fiatalok interaktív formában is kipróbálhatták a számukra vonzó szakmákat.

Kókai Ádám tollából, 9.D:

2018. szeptember 26-án, szerdán reggel nyolc órakor indultunk Budapestre az Euroskills rendezvényre. Reggel térképet kaptunk kezünkbe a helyszínről, illetve a szakmákról, melyeket az egyes standokon megismerhettek a látogatók. Nagyon vártam a számomra ismeretlen foglalkozások bemutatását. Utazásunkat a felsőbb évfolyamos diákokkal töltöttük. Jó volt egymást közelebbről megismerni. Ahogy megérkeztünk a HUNGEXPO Vásárközpontba rengeteg érdekes szakma tárult elénk. A munkalehetőségek széles palettája várt bennünket. Az elektronika területén például három különböző ágazattal is megismerkedhettünk. A szakmák versenye közben furcsa volt a nagy csend, mert nem mondták el, hogy ki mit csinál éppen, de nagyon sok új és érdekes pályát valamint karrierlehetőséget prezentáltak a bemutatókat tartó csoportok.

forrás: az iskola weboldala