Három arany-, három ezüst- és három bronzérmet nyertek a magyarok az EuroSkills versenyen

A magyar csapat a negyedik helyen végzett a szakmák Európa-bajnokságán.

Három arany, három ezüst és három bronz érmet nyertek a magyar versenyzők a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills Budapest versenyen.

Aranyérmes lett a Sipos Kristóf Balázs és Takács Zoltán alkotta mechatronika csapat, Nagy Ádám János épületasztalos és Simon Krisztián bútorasztalos.

SIMON Krisztián
Budapest, 2018. szeptember 29.
A gyõztes Simon Krisztián bútorasztalos (k) az eredményhirdetésen a 2018-as szakmák Európa-bajnoksága záróünnepségén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. szeptember 29-én. A magyar versenyzõk három arany-, három ezüst- és három bronzérmet nyertek a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills Budapest versenyen.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
TAKÁCS Zoltán; Sipos Kristóf Balázs
Budapest, 2018. szeptember 29.
A gyõztes Takács Zoltán (b3) és Sipos Kristóf Balázs (b4) alkotta mechatronika csapat az eredményhirdetésen a 2018-as szakmák Európa-bajnoksága záróünnepségén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. szeptember 29-én. A magyar versenyzõk három arany-, három ezüst- és három bronzérmet nyertek a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills Budapest versenyen.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezüstérmet szerzett Balogh Ákos webfejlesztő, Cseke Szabolcs festő, Varholik Dávid ápoló. Bronzérmet kapott Zaja Dániel hegesztő, Balogh Krisztián kőfaragó, Takács Dániel virágkötő.

A versenyen szakmájában magas pontszámot elérő nyolc magyar versenyző kiválósági elismerésben részesült.

A magyar csapatban a nemzet legjobbja kitüntetést Nagy Ádám János kapta.

NAGY Ádám János
Budapest, 2018. szeptember 29.
A gyõztes Nagy Ádám János épületasztalos (k) az eredményhirdetésen a 2018-as szakmák Európa-bajnoksága záróünnepségén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. szeptember 29-én. A magyar versenyzõk három arany-, három ezüst- és három bronzérmet nyertek a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills Budapest versenyen.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Európa legjobb versenyzője Daniel Gerber svájci villanyszerelő lett.

A magyar csapat a negyedik helyen végzett, a legtöbb érmet Oroszország csapata nyerte, az éremtábla második helyezettje Ausztria, a harmadik pedig Franciaország lett.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke aaz MTI-nek elmondta, hogy a kiváló magyar szereplés azt mutatja, hogy Magyarország megfelelő szakemberekkel rendelkezik a hagyományos, illetve a legmodernebb tudást igénylő, új szakmákban.

Hozzátette, a magyar csapat teljesítménye a magyar iparfejlesztés szempontjából is jelentős, azt üzeni a befektetőknek, hogy érdemes Magyarországon invesztálni, mert a szaktudás megvan.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szeptember 26-28. között rendezte meg a szakmák Európa-bajnokságát, az EuroSkillst Budapesten, a versenyen 28 ország 37 szakma 525 versenyzője és 500 szakértője volt jelen. A három verseny napon 100 ezer látogató kereste fel a Hungexpo területét. A magyar csapat versenyzői 27 szakmában indultak.

/forrás: szeretlekmagyarorszag.hu/