Hegesztő oktatás a virtuális világban – KSzC Hámori

Hegesztő oktatás a virtuális világban - KSzC HámoriIntézményünkbe is megérkezett az Apolo WeldTreiner hegesztő szimulátor, amit a Karcagi Szakképzési Centrum a felnőtt oktatáshoz kapcsolódóan vásárolta meg. A berendezés  6,5 millió forint értékű munkaállomással együtt. A beüzemelést a LearnVirtual Europe Kft műszaki igazgatója Benus Ferenc végezte, majd szakszerű használatához, kezeléséhez tartott oktatást kollégáinknak.
A WeldTrainer egy hegesztő szakoktatóknak készült hegesztő szimulátor. Valós idejű mozgásérzékelő rendszert és más csúcstechnológiákat használva teszi lehetővé a felhasználónak, az eszköz használata során hogy belépjen egy hegesztő műhelybe, ahol valós időben gyakorolhatja a hegesztés mozgáskoordinációját virtuálisan, sokkal hatékonyabban, mint ahogy azt a valóságban tenné.


A WeldTrainer egy 100% virtuális valóság szimulációt használó oktatási eszköz, amely segítségével virtuálisan lehet hegeszteni a szakma minden veszélyforrása nélkül és mindemellett a hegesztés során előforduló effektusok megfigyelését, megismerését is lehetővé teszi a felhasználók számára ezért a hegesztőképzésen felül kiválóan alkalmazható a szimulátor technológus és mérnök képzésben egyaránt.
(http://www.apolostudios.com/index.php/en/features)
A jövőben folyamatos kapcsolatot tartunk a fejlesztőkkel, hogy a legújabb frissítésekkel minél szélesebb körben tudjuk a tanulók oktatását végezni. – képek
(forrás: iskola weboldala – Katona Zoltán 2018-04-12)