Hírek a Hámoriból 2019. április-május

Gyakornoki program pályakezdők támogatására program tájékoztatója
2019. április 17-én tájékoztatót tartottam a végzős osztályoknak (11.a; 11c; 13d; 13e) a GINOP-5.2.4-16 – „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” programban való részvétel feltételeiről, lehetőségéről. A végzős tanulók érdeklődéssel hallgatták végig az előadást, majd kérdéseket tettek fel, melyet követően aláírták az igazolólapot, mely alátámasztja, hogy részt vettek a tájékoztatón. (forrás: iskola weboldala- Csabai Mária) Képek itt >>


Szakács és pincér szintvizsga
2019. április 09-én került záró szintvizsgaként lebonyolításra a 9. a évfolyam szakácstanulója és a 9. f osztály pincér tanulóinak szintvizsgája Kerepesi Pál elnök úrral. 1 fő szakács és 8 fő pincér tanuló adott számot eddig megszerzett tudásáról. Míg a szakács tanuló dolgozott az ízletes, mutatós étel elkészítésén és tálalásán, addig a pincér tanulók a tanétteremben mutatták be, mit tanultak az elmúlt időszakban a tanév során. A feladatok között szerepelt eszközfelismerés, fogalomismeret, két főre alapteríték készítése, majd ezt követően az élőmunka prezentálása zárta a szintvizsga feladatok sorát. A tanulók nagyon szépen teljesítettek az izgalmak ellenére, szép eredmények születtek. A szakács tanulónak Kerepesi Pál elnök úr kóstolás mellett kérdéseket tett fel, melyekre igyekezett  legjobb tudása szerint választ adni.
Köszönöm Elnök úr pozitív hozzáállását, építő jellegű, támogató szavait! Köszönöm Szakács Lászlóné szakoktató irányító munkáját a tankonyhán és közreműködését a szintvizsga élőmunka részében. Köszönöm Végh Ágnes szakoktatónak, hogy felkészítette a pincér tanulókat a szintvizsgára! Gratulálok a tanulóknak az elért szintvizsga eredményekhez! Köszönöm az intézmény valamennyi dolgozójának, aki vállalta, hogy vendégként hozzájárul a szintvizsga sikeres lebonyolításához!

(forrás: iskola weboldala – Csabai Mária) – Képek itt >>


Szakmák világa road-show
2019. április 2 – án a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében került megrendezésre a Szakmák világa elnevezésű road-show Karcagon, ahol kiállítóként intézményünk is részt vett. A rendezvényen egy kamionon VR szemüvegen keresztül próbálhatták ki az érdeklődő általános iskolások ügyességüket, kreativitásukat 4 szakmacsoportban (építőipar, könnyűipar, vendéglátás, autóipar). Egyszerre meghatározott  létszám tartózkodhatott a kamionon, ahol virtuálisan kellett végrehajtani a feladatokat, aki pedig nem tartózkodott a kamionon, a kísérő kiállítóknál ismerhette meg az kiállító oktatási intézmények szakma kínálatát. Köszönöm Szakács Lászlóné szakoktató, valamint Paládi Petra, Kocsis Judit és Dudok Mónika 10. a osztályos tanulók segítségét!

(forrás: iskola weboldala – Csabai Mária) – Képek itt >>


K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő
Iskolánk tanulói részt vettek a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőjén. A verseny célja, hogy naprakész, a fiatalok számára is érdekes, modern ismeretanyaggal és még több játékos feladattal fejleszthessük a diákok pénzügyi jártasságát. A jelentkezők több korcsoportban indulhattak annak érdekében, hogy életkoruknak megfelelő ismeretanyagot kapjanak.
9. a osztályból indulásként részt vett a feladat megoldásban Gulyás Andrea.
A 9. d osztályból Szőke Viktória, Fodor Tifani, Pálfi Petra továbbjutott a 2. fordulóba.
A 10. d osztályból Gál Tímea, Duka Debóra, Bugán Alexandra és Gulyás Veronika továbbjutott a 2. fordulóba.
Gratulálok a tanulóknak az elért eredményhez!

(forrás: iskola weboldala – Gulyás Edina) – Képek itt >>