Hírek a Hámoriból – VII. Illéssy Gasztro Kupa, Kisújszállás

Hírek a Hámoriból - VII. Illéssy Gasztro Kupa, Kisújszállás2018. december 8-án Kisújszálláson, az Illéssy Gasztro Kupán vettünk részt négy végzős, vendéglátós tanulóval.
A szakácsversenyzők élőmunkában és hidegkonyhai készítmények bemutatásával versenyezhettek. Somodi Kinga 11. a osztályos tanulónk élőmunkában versenyzett, bronz fokozattal térhetett haza. Felkészítő tanára Szakács Lászlóné szakoktató.

A pincér tanulóknak díszasztalt kellett megteríteniük az általuk választott alkalomra, amihez ötfogásos menüsort állítottak össze italajánlattal. Feladatuk volt még egy teszt kitöltése és egy négyoldalas menükártya szerkesztése számítógépen. Susányi Vivien 11. a osztályos tanuló egyéniben, Botos Georgina és Botos Vanessza szintén 11. a osztályos tanulók csapatban versenyeztek. Őket diplomával és biztató szavakkal jutalmazta a nemzetközileg elismert zsűri. Felkészítő tanáruk Varga Edit szakoktató.
Versenyezhettek még cukrásztanulók, tortadíszítésben, kakaófestésben, eladótanulók ajándékkosár készítésben és csomagolásban.
Hosszú versenynap után, kicsit fáradtan, de élményekkel, tapasztalattal gazdagabban tértünk haza.
(forrás: az iskola weboldala – Varga Edit 2018-12-10)
Képek itt >>