Különféle szakmákkal ismerkedtek a diákok

Idén is megtartotta pályaorientációs napját a KSzC Hámori András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Színes programokkal várták november 20-án a pályaválasztás előtt álló, végzős általános iskolai tanulókat.

Beiskoláztatási tájékoztatók mellett, különböző interaktív kiállítást és bemutatót tartottak az érdeklődő gyerekeknek. A helyi iskolákból és a környező települések oktatási intézményeiből is érkeztek csoportok.

Kipróbálhatták például a hegesztő-szimulátort, a nemrég felújított és átadott tankonyhán pedig süteményeket készítettek. Népszerűk voltak a kvízjátékok, kézműves foglalkozások, valamint Oláh Gergő koncertje.

A programon ott volt Virág Tibor, Tiszafüred alpolgármestere, beszédet mondott Moldován György, a Karcagi Szakképzési centrum főigazgató-helyettese.

A pályaorientációs nap a Hámori Hét elnevezésű programsorozat első felvonása volt. A következő napokban rendhagyó programokkal szórakoztatják a diákokat. Így tisztelegnek minden novemberben az iskola névadója, Hámori András emléke előtt.

forrás: https://www.szoljon.hu – Ujvári László  (2018. 11. 21. 18:39 )