Meghívó a “CENT-RUMBA” örömzenei koncertünkre

Meghívó a "CENT-RUMBA" örömzenei koncertünkreA „CENT-RUMBA” elnevezésű, hagyományteremtő céllal megtartandó koncert a Karcagi Szakképzési Centrum pedagógusi, illetve dolgozói állományából álló, zenét szerető és valamilyen hangszeren, amatőr szinten muzsikáló kollégák közös örömzenélése.

Zenei stílusmegkötés nincs, a szabadon választott repertoár és a sokszínűség a cél. Számunkra fontos, hogy jól érezze magát a hallgatóság és nem utolsósorban a fellépők. E koncert apropóján alakult meg a Karcagi Szakképzési Centrum vegyeskórusa, mely előadásával kíván nyomatékot adni a dallam értékteremtő erejének.

Azt gondolom, hogy a mindennapi teendők mellet meg kell találnunk a módját a lélek kikapcsolódásnak, és a feltöltődésnek is. A zene nem ismer határokat: közösségformáló ereje, a kultúra ilyen irányú terjesztése példamutatásként szolgálhat más intézmények számára is. A példamutatás azonban nem csupán a szavakban, de a tettekben is nyomon követhető e kezdeményezésben, hiszen a koncert ingyenes, de megragadjuk az alkalmat arra, hogy a helyi Kátai Gábor Kórház alapítványa részére minél több pénzbeli felajánlást, adományt gyűjtsünk.

Bízom abban, hogy lélekemelő kulturális estünkkel hozzájárulhatunk centrumunk jelenlétének, szerepének térségi megerősítéséhez, illetve bemutatkozhatunk a kultúraterjesztés, és a karitativitás oldaláról is.

Pardi Sándor, főigazgató