Szakmák újragondolva a Telekiben

Szakmák újragondolva a TelekibenInteraktív programokkal várták az érdeklődő fiatalokat a Teleki pedagógusai április 12-én a Szakmák Éjszakája rendezvényen. A – Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg! – jelmondat jegyében nemcsak közvetlenül a pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákok előtt nyílt meg a lehetőség, hogy kipróbálhassák magukat jó néhány szakmaterületen, de a fiatalabb korosztályt (5-7 osztály), a már középiskolás generációt vagy épp az újabb szakma iránt érdeklődő fiatal felnőtteket is megszólította a programsorozat.

A Karcagi SzC Teleki Blanka Gimnáziumában, Szakgimnáziumában és Kollégiumában a vendéglátóipar, kereskedelem, közgazdaság, villamosipar és elektronika, egészségügy, informatika és vízügy szakmaterületeken próbálhatták ki magukat az érdeklődők. Az interaktív pályaorientációs rendezvényen az általános iskolák felső tagozatos diákjai LEGO robotot programoztak, bankjegyeket vizsgáltak uv lámpa segítségével, betegmegfigyelő monitort használtak, márkafelismerő játékot játszottak, horgásztak robotkarok segítségével forrasztottak, alkoholmentes koktélokat készítettek, és almás palacsintát sütöttek. Pénzügyi és ügyviteli területekkel ismerkedhettek, kereskedelmi – és vendéglátás-történeti, valamint vízüggyel kapcsolatos totókat tölthettek ki.

Az idén harmadik éve megrendezett programra a legtöbben szülőkkel és pedagógusokkal érkeztek. Jellemzően a mezőtúri általános iskolák felső tagozatos diákjait mozgatta meg a szakmák kipróbálásának lehetősége. Többségében hetedik osztályos diákok érdeklődtek. Ám évről évre nagyobb támogatottságot kap az oktatásban, hogy a szakmákkal minél fiatalabb korban találkozhassanak és ismerkedhessenek a gyerekek.  Ennek eredményeképp már egyre több hatodik osztályos kisdiákot látunk a látogatók között.

K.Z.

forrás: iskola weboldala