Víz Világnapja a Hámoriban

Víz Világnapja a HámoribanAz idei tanévben egy kiállítással és papírcsónakok vízre eresztésével ünnepeltük a jubileumi, 25. Víz Világnapját. A 12.D és 12.E osztály számos tanulója gondolta át, mit is jelent számunkra ez az éltető folyadék, és készített róla posztereket, képeket, melyet az iskola diákjai és dolgozói is megtekinthettek. Érdekes tényeket tudhattunk meg a Tiszáról, a Tisza-tóról, a 2000-es ciánszennyezésről, az ásványvizekről, a víz szerepéről az emberi szervezetben, valamint sok színes ábrán tanulmányozhattuk, melyik nyelvben hogyan is írják a VÍZ szót.

A tanórák közti szünetekben kipróbálhattuk ügyességünket, hogy emlékszünk-e még, hogyan kell papírcsónakot hajtogatni, majd vízre bocsátottuk a flottát a „tó vizén”. Mindenki nagy igyekezettel dolgozott, hajtogatás közben érdekes és értékes információkat kaphattunk vizeink védelméről. Reméljük, sikerült felhívni a figyelmet, hiszen egyre több szájból hallhattuk: „Nem is hittem volna, ezentúl én is jobban fogok vigyázni a vízre!”
A hét során a biológiaórákon egy rövid tesztlap kitöltésével bizonyíthatták a tanulók, hogy mennyire figyelmesen olvasták el a kiállított információkat.
Mindenkinek köszönöm szépen a segítő munkáját!
(forrás: Füstösné Petróczki Klára 2018-04-16)