Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma energetikai korszerűsítése

A projekt a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégium épületének energetikai korszerűsítését célozza a KEHOP-5.2.2 konstrukció keretében. A projekt az NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. által vezetett konzorciumi formában valósult meg.

A beruházás segítségével a Karcag, Varró utca 8. szám alatti épület külső határoló fal- és tetőszerkezetek utólagos hőszigetelése, a nyílászárók cseréje és fűtési rendszer korszerűsítése valósult meg, valamint egy napelemes rendszer került telepítésre.

A fejlesztés eredményeként a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma biztonságosabb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhet tovább.

Az intézmény az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretén belül a KEHOP-5.2.2-16-2016-00060 „Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma energetikai korszerűsítése” című pályázat keretében 346,59 millió forint vissza nem térintendő támogatást használ fel, a támogatás intenzitása 100%.