Pályaorientációs nap volt a Hámoriban

Karcagi SzC Hámori András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája2019.11.26-án rendeztük meg intézményünkben a Pályaorientációs napot, a hagyományosan névadónk tiszteletére minden tanévben megtartott Hámori – hét keretein belül.

A megnyitó 9 órakor kezdődött, néhány üdvözlő mondat után a látogató diákok és szüleik tájékoztatót hallhattak Törökné Beke Ida Tagintézményvezető asszony tolmácsolásában az iskolánkban folyó képzésekről, a szakképzés várható változásairól, a 2020/2021- es tanévben tervezett képzésekről mind technikumi, mind pedig szakképző iskolai szinten, a rendezvényekről, sport- és diákéletről.

A nap folyamán a látogatók bepillantást nyerhettek az intézményben oktatott szakmák rejtelmeibe, az egyes szakmákhoz tartozó tevékenységelemekbe. Tankonyhánkban a vendégek perecet sütöttek, majd meg is kóstolták, hidegtálat készíthettek, valamint kreativitásukat próbára téve ötletesebbnél-ötletesebb szendvicseket némi fűszerfelismeréssel megspékelve. A tanétteremben szalvétát lehetett hajtogatni és díszterítést készíteni. Az eladók is kreatív feladattal készültek a hozzánk ellátogató tanulók és szüleik számára, hiszen különböző csomagolási technikákat lehetett kipróbálni. A fiúk rendkívül élvezték a hegesztő szimulátor kipróbálását és a forrasztást. A kőműves tanulók segítségével pillért építettek az érdeklődők. A vendégek szívesen látogatták meg a pszichológiai játékokkal foglalkozó tantermet, illetve a retro játékok is hívogatták a diákokat az informatika tanteremben. Az ügyvitel ágazat ügyviteli és gazdasági jellegű feladatokkal örvendeztette meg az érdeklődőket. A pedagógia ágazat pedig kézügyességet próbára tevő kreatív feladattal készült erre az eseményre.

Aki a kollégák aláírásával ellátott feladatlapon igazolta, hogy végrehajtott legalább 5 feladatot, ajándékkal jutalmaztuk, illetve az elkészített munkadarabokat is haza lehetett vinni.

Rendkívül hasznos és élményekkel teli, eseménydús napot tudhatunk magunk mögött, reméljük, hogy számos megjelent általános iskolás diákot Hámoris diákként üdvözölhetünk a következő tanévben. Köszönöm minden kollégám szervező, segítő munkáját és pozitív hozzáállását, valamint a diákok segítő együttműködését! Köszönöm a Maggie Virág- és Ajándékbolt támogatását!

forrás: iskola weboldala – Csabai Mária