Telekis diák lett Szolnok megye bronzérmes tollforgatója

Harmadik helyen végzett cikkével Miskolczi Zsófia, a Teleki tanulója a Szolnok megyei Új Néplap által meghirdetett Sajtó és tanulás pályázaton. A programban résztvevők bejárták a lap szerkesztőségét, megismerkedtek a napi munkafolyamatokkal, az újságírói tevékenységekkel, valamint beszélgettek az újság főszerkesztőjével és munkatársaival. A pályázók ezen a napon a különböző iskolákból érkező, hasonló érdeklődésű diáktársaikkal is eszmecserét folytattak.

A szakmai betekintést követően maguk is egy-egy újságcikk megírására vállalkoztak. Mindenki érdeklődési körének megfelelő témát választott egy közzétett listából. A feladat során a résztvevőknek nemcsak az újságcikkek tartalmi felépítésére kellett figyelniük, de nagy kihívást jelentett a formai követelmények – a szigorúan vett terjedelem és karakterszámok – betartása is.

Rengeteg tapasztalatot és élményt adott nekem ez a verseny. Sok segítséget és odafigyelést kaptunk a szervezőktől, tanulhattunk a cikkírás fortélyairól – vélekedett a tizenegyedik évfolyamos tanuló. Zsófi Arany középszer-szerek nélkül című, a szórakozás veszélyeiről szóló írását a harmadik legjobban sikerült alkotásnak ítélte a zsűri bizottsága. Eredményét január 7-én, az Új Néplap szerkesztőségében tartott díjátadó ünnepségen oklevéllel és egy nyári szakmai tábor lehetőségével jutalmazták a szervezők.

forrás: az iskola weboldala – K.Z.
fotó: Csabai István