Ugrás a fő tartalomra

(5300) Karcag, Dózsa György út 29


(06 59) 500 130

Széchenyi 2020

Hírek


2024. márc. 28.

    Együtt a lemorzsolódás ellen – a szakképzés jövője érdekében

    A Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium intézményében ezzel a címmel került megrendezésre 2024. március 26-án a végzettség nélküli korai iskolaelhagyás megelőzésének jógyakorlatait bemutatandó szakmai fórum, a vármegyei szakképzési centrumok szakképző intézményeinek szakemberei számára.

    Együtt a lemorzsolódás ellen – a szakképzés jövője érdekében

    Személyes megjelenésével és a bevezető előadás megtartásával megtisztelte rendezvényünket a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke is, de a résztvevők között üdvözölhettük a Szolnoki SZC és a Karcagi SZC vezetőit, valamint a szakképző intézményekben dolgozó vezető és oktató kollégákat egyaránt.  

    A főigazgatói köszöntőt követően dr. Magyar Zita elnök asszony tartotta meg nyitó előadását, ismertetve a korai iskolaelhagyás országos helyzetképét és a szakképzés-irányítás intézkedéseinek eredményeit.  

    Szolnoki előadóink közül Kalmár Andrea főigazgató asszony a Szolnoki SZC szakképző intézményeiben végzett, lemorzsolódás megelőzését elősegítő beavatkozásokat, míg Szilvás Ágnes igazgató asszony a Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégiumban működő rugalmas tanulási utak helyi tapasztalatait foglalta össze.  

    Kálmán Andrea igazgató asszony a Karcagi SZC Lábassy János Technikum és Szakképző Iskola Dobbantó és Műhelyiskola programokban elért eredményeit, míg Juhászné Patkós Edit kollégiumvezető asszony a házigazda intézmény lemorzsolódás elleni tevékenységeit mutatta be, a kollégium vonatkozásában.    

    A Karcagi SZC részéről Moldován György főigazgató-helyettes úr a nyolc szakképző intézmény összesített KRÉTA ESL modul statisztikájáról, Ernesztné Csatári Ida referens asszony pedig a GINOP-6.2.3-as projekt fenntartási időszakának tapasztalatairól tartott előadást.

    A szakmai nap lehetőséget teremtett számos új és hasznos információ befogadására, valamint a témában felmerült szakmai vélemények cseréjére is. A fórumot az intézmény szakmai oktatói és diákjai által készített ízletes ételköltemények jó hangulatú, közös elfogyasztása zárta.

    Ezúton is köszönjük mezőtúri intézményünk vezetőségének, kollégáinak és tanulóinak a műhelymunka megszervezésében, illetve lebonyolításában nyújtott segítségét, a szíves vendéglátást, előadóinknak pedig a rendkívül tartalmas és gondolatébresztő bemutatókat.

    Vármegyei szintű konferenciánk utolsó állomása volt az idei tanévben szervezett négy részes műhelymunka-sorozatnak. Szándékaink szerint jövőre újra folytatódnak a szakmai tapasztalatcserék, melyekben továbbra is számítunk szakképző intézményeink, a vármegye, sőt: a vármegyén túli szakképzési centrumok közreműködésére.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Kamarai egyeztető fórum a Varróban

    Kamarai egyeztető fórum a Varróban

    Karcagi intézményünk adott otthont 2024. március 12-én a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósult szakmai egyeztető fórumnak.

    2024. márc. 14.
    NAT 2020-ra épülő érettségi vizsgák – kihívások és válaszok

    NAT 2020-ra épülő érettségi vizsgák – kihívások és válaszok

    Workshop az új típusú érettségire történő oktatói felkészítés témakörében

    2024. febr. 26.
    Technikumi rangsor 2024

    Technikumi rangsor 2024

    Megjelent a 2024. évi tecnikumi rangsor. Ebben az évben is megtalálható a Teleki a legjobb 100 között. Gratulálunk!

    2024. febr. 22.


    KIMIKK
    CIBAKERT Mezőgazdasági Kft.COOP Szolnok Zrt.Essen Gyermekétkeztetési Kft.Fazekas Faipari Kft.FF Fémfeldolgozó Zrt.Hídknap Faipari Kft.K.F. Építőipari Kereskedelmi Szolgáltató Kft. DunaharasztiKun-Metalokála Kft.REXTOR KFT.Sándor Service Kft.SBS Kft.SZIMmetria Kft.TESCOTisza Balneum Hotel**** TiszafüredUNITRANS Kft.UniTurn Fémipari Kft.ZO-HA Trans Kft.
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Karcagi Szakképzési Centrum

        (5300) Karcag, Dózsa György út 29

      • Telefon: (06 59) 500 130

        E-mail: karcagiszc@karcagiszc.hu

        OM azonosító: 203040

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001026 Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000308


      2024Karcagi Szakképzési Centrum