Ugrás a fő tartalomra

(5300) Karcag, Dózsa György út 29


(06 59) 500 130

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 26.

    NAT 2020-ra épülő érettségi vizsgák – kihívások és válaszok

    Workshop az új típusú érettségire történő oktatói felkészítés témakörében

    NAT 2020-ra épülő érettségi vizsgák – kihívások és válaszok

     

     

    1. február 22-én a Karcagi SZC Mezőtúri Szakképző Iskola és Kollégiumban workshopot rendeztünk centrumunk nyolc szakképző intézményének matematika és magyar szakos oktatói számára.

    A résztvevők között üdvözölhettük Vida Tamás főigazgató urat, Moldován György főigazgató-helyettes urat, valamint nyolc intézményünk szakos oktatóit.

    A műhelymunka homlokterében a NAT 2020-ra épülő közismereti érettségi vizsgákra történő felkészülés állt, mely két szekcióban került lebonyolításra. A főigazgatói megnyitót követően a matematika szakos oktatók Kovács Péter József kolléga irányításával, míg a magyar szakos kollégák Torkos Carmen kolléganő irányításával kezdték meg a szakmai munkát.

    A szekcióvezető oktatók felkészülésének alapját az IKK Zrt. OTR rendszerében található, Oktatói felkészítés a NAT 2020-ra épülő közismereti érettségi vizsgára megnevezésű továbbképzésen tanultak biztosították. A felkészült előadók elektronikus és nyomtatott szakmai anyagok segítségével ismertették a magyar- és a matematika érettségikben történő módosításokat, megbeszélve a témaköröket érintő minden változást.

     A műhelymunka során az oktatók megosztották egymással a tantárgyak oktatása során szerzett szakmai-módszertani és nevelési tapasztalataikat is, valamint újonnan megjelent kiadványokat, szakirodalmakat ajánlottak egymásnak, emellett közös platformot hoztak létre a folyamatos tudásmegosztás és szakmai kapcsolattartás céljából. A rendkívül informatív és hasznos szakmai délelőtt során megfogalmazódott a kollégákban a rendszeres szakmai tapasztalatcsere iránti igény, melyet a centrum vezetőségével is megosztottak. A szekcióülések befejezését követően az intenzív szakmai munka fáradalmait egy ízletes ebéd elköltése mellett, együtt pihenték ki az oktató kollégák.

    Ezúton is köszönjük mezőtúri intézményünk vezetőségének és kollégáinak a műhelymunka lebonyolításában nyújtott segítségét, szekcióvezető kollégáink munkáját, a tartalmas és hasznos információcserét, valamint a szíves vendéglátást.

    Március hónapban egy vármegyei szintű konferenciával folytatódik tovább a szakképzési centrumunkon belüli műhelymunka-sorozat, melynek témája a lemorzsolódás elleni küzdelem és az abban szerzett tapasztalatok átadása lesz. 

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Együtt a lemorzsolódás ellen – a szakképzés jövője érdekében

    Együtt a lemorzsolódás ellen – a szakképzés jövője érdekében

    A Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium intézményében ezzel a címmel került megrendezésre 2024. március 26-án a végzettség nélküli korai iskolaelhagyás megelőzésének jógyakorlatait bemutatandó szakmai fórum, a vármegyei szakképzési centrumok szakképző intézményeinek szakemberei számára.

    2024. márc. 28.
    Kamarai egyeztető fórum a Varróban

    Kamarai egyeztető fórum a Varróban

    Karcagi intézményünk adott otthont 2024. március 12-én a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósult szakmai egyeztető fórumnak.

    2024. márc. 14.
    Technikumi rangsor 2024

    Technikumi rangsor 2024

    Megjelent a 2024. évi tecnikumi rangsor. Ebben az évben is megtalálható a Teleki a legjobb 100 között. Gratulálunk!

    2024. febr. 22.


    KIMIKK
    CIBAKERT Mezőgazdasági Kft.COOP Szolnok Zrt.Essen Gyermekétkeztetési Kft.Fazekas Faipari Kft.FF Fémfeldolgozó Zrt.Hídknap Faipari Kft.K.F. Építőipari Kereskedelmi Szolgáltató Kft. DunaharasztiKun-Metalokála Kft.REXTOR KFT.Sándor Service Kft.SBS Kft.SZIMmetria Kft.TESCOTisza Balneum Hotel**** TiszafüredUNITRANS Kft.UniTurn Fémipari Kft.ZO-HA Trans Kft.
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Karcagi Szakképzési Centrum

        (5300) Karcag, Dózsa György út 29

      • Telefon: (06 59) 500 130

        E-mail: karcagiszc@karcagiszc.hu

        OM azonosító: 203040

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001026 Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000308


      2024Karcagi Szakképzési Centrum