Ugrás a fő tartalomra

(5300) Karcag, Dózsa György út 29


(06 59) 500 130

Széchenyi 2020

Bonbon- és cukorkakészítő


Kézműves és ipari körülmények között bonbonokat és cukorkákat készít. Munkája során technológiai, illetve termelési számításokat végez. Átveszi, raktározza és előkészíti a gyártáshoz szükséges nyersanyagokat. A termékek előállítása során beállítja és kezeli a gépeket, berendezéseket és az eszközöket. Bonbonokat és cukorkákat készít a technológiai utasításoknak megfelelően, majd ezeket csomagolja és szakszerűen tárolja. Alapvető minőségbiztosítási vizsgálatokat végez a nyersanyagokon és a termékeken. A termeléssel kapcsolatos dokumentumokat a minőségbiztosítási rendszerek előírásai szerint a saját felelősségi körében vezeti. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszer higiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint) és betartatásával végzi.

Ha jó kézügyességgel rendelkezel, kreatív vagy, a munkavégzésben precíz és pontos, akkor bonbon-készítőként lehetőséged nyílik kiteljesedni.  

Iskolai előképzettség

Alapfokú iskolai végzettség

Szakmai előképzettség

Nem szükséges

Egészségügyi alkalmassági követelmény

Nem szükséges

Szakmai gyakorlat

Nem szükséges



KIMIKK
CIBAKERT Mezőgazdasági Kft.COOP Szolnok Zrt.Essen Gyermekétkeztetési Kft.Fazekas Faipari Kft.FF Fémfeldolgozó Zrt.Hídknap Faipari Kft.K.F. Építőipari Kereskedelmi Szolgáltató Kft. DunaharasztiKun-Metalokála Kft.REXTOR KFT.Sándor Service Kft.SBS Kft.SZIMmetria Kft.TESCOTisza Balneum Hotel**** TiszafüredUNITRANS Kft.UniTurn Fémipari Kft.ZO-HA Trans Kft.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Karcagi Szakképzési Centrum

      (5300) Karcag, Dózsa György út 29

    • Telefon: (06 59) 500 130

      E-mail: karcagiszc@karcagiszc.hu

      OM azonosító: 203040

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001026 Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000308


    2024Karcagi Szakképzési Centrum